A szem ugyan úgy károsodik mint a bőr, és emlékszik évtizedeken át a károsodásokra!
  • - Gyakran tapasztalsz szemszárazságot, szemégést?
  • - Magas nálad a szürkehályog kialakulásának veszélye?
  • - Szemed érzékeny a túl erős napsütésre?
  • - Folyton hunyorogsz a szabadban?
  • - A sok hunyorgástól fáj a fejed?
  • - Szükséged lenne egy erős antioxidáns bombára?
Az Oxikarotban lévő lutein és zeaxantin fokozott védelmet nyújthat szemünk egészséges működéséért. [T]

Hogyan hatnak a Karotinoidok a szemedet érintően?

Szemünket érő káros hatások:

Látásunk gyakran betegségek, túlterhelés és káros behatások, valamint a kor előrehaladtával is romolhat.

A hirtelen vagy hosszan tartó ultraibolya (UV) sugárzás
fokozott igénybevétel (pl.: monitor hosszas nézése)
időskori makuladegeneráció, szürkehályog.

Előzzük meg a bajt!

Az OxiKarot-ban lévő lutein és zeaxantin, hosszútávú szedés mellett, megerősítik a szem hátsó részében lévő makulát, ezzel biztosítva és megerősítve szemünk védelmét a káros hatások ellen. [5]

Az astaxanthin Enyhítheti a számítógép okozta szemfáradtságot
Serkentheti a keringést a hajszálerekben
Javíthatja a szem alkalmazkodó vagy fókuszváltási érzékenységét [T]

1 %
Együtt támogatjuk az égési sérülést szenvedett gyerekeket!
A termék megvásárlásával te is támogatod a Bethesda gyermekkórházat. Minden megvásárolt termék árának 1% -át felajánljuk az égési sérülést szenvedett gyerekeknek.

Szeretnél telefonon informálódni?

Fordulj bizalommal személyes tanácsadónkhoz!

+36/20 272 2510

| H – P : 8 – 16 |

Amennyiben hívásod kapcsolattartónk nem fogadta, kérjük szíves türelmed.
Visszahívunk!

Szemedet veszélyeztető tényezők

UV sugárzás
  • a legáltalánosabb szemkárosító hatás
  • mindig jelen van
  • bizonyítottan felelős a makuladegeneráció, és a szürkehályog kialakulásáért [1] [2]
LED -es kijelzők, TV -k, Okostelefonok
  • kékes fehér fényük károsítja a retinát
  • a szem retinájának erei összeszűkülnek
  • hosszútávon szürkehályog kialakulásához vezet
  • a telefonok apró betűinek olvasása túlzott megterhelést jelent a szemnek [1] [3]

Miért van rá szükséged?

Astaxanthin

Az astaxanthin és egyéb karotinoidok hatására a kutatások egyértelmű javulást mutattak a retina jelátviteli működésében történő kezelést követően, segít a retina károsodásának megelőzésében is. [7.8] Az asztaxantin gátolja a gyulladásos folyamatokat a szemben, blokkolja a gyulladásos immunválaszban résztvevő nukleáris faktor kappa B (NF-kB) jelátviteli útját. [9,10] Áthatolva a vér-agy és vér-retina gáton, erőteljes védelmet biztosít a szem, az agy és a központi idegrendszer számára. [6]

Béta-Karotin

Az A-vitamin előanyaga, antioxidáns, amely a makuladegeneráció folyamatát lassíthatja. A szervezetben átalakul A-vitaminná, így segít megelőzni a szemszárazságot és a farkasvakságot. Az A-vitamin és a béta-karotin megfelelő bevitele csökkenti a szemfertőzések kockázatát. [4]

A szemfáradtság gyakori panasz a számítógép előtt órákat töltő emberek körében. Napi 5 mg asztaxantin használata esetén 54 százalékkal csökkent a szemfáradtság, és megnövekedett a szem alkalmazkodó képessége a fokozott terheléshez, a monitor előtt dolgozók esetében [11]. Napi 6 mg Astaxanthin hatására javult a szem fókuszálási alkalmazkodó képessége, az alanyok szélesebb látási tartományban voltak képesek az éleslátásra, a tárgyakra való fókuszálásra [12]

Lutein és zeaxantin

fogyasztásával 32 %-kal kisebb volt a szürkehályog kialakulásának kockázata egy 1802 nőt vizsgáló kutatás során [13]. Kettős vak, randomizált klinikai kísérlet során 17 szürkehályogban szenvedő páciensnek adtak luteint (15 mg, heti 3 alkalom, két éven át). A résztvevők éleslátása javult a kezelés eredményeképpen [14].

Gyártatja és forgalmazza: Konrád – Solutions Kft. 2063 Óbarok, Vázsony utca 11.

OGYÉI notifikációs szám: 19246/2017

Mit tartalmaz 1 db OxiKarot kapszula?

Epidemiológiai vizsgálatok eredményei bizonyítják, hogy a karotinoidokban gazdag zöldségfélék és gyümölcsök fogyasztása előnyös, mert a karotinoidok számos betegség, pl. különböző rák- és szembetegségek kialakulásának kockázatát csökkentik forrás: [1][2][3]

Összetevők:
Kókusz-olaj, Zselatin (kapszulahéj), Lutein
(10%-os), Zeaxantin (10%-os), Asztaxantin
(10%-os), dl-alfa-Tocopheryl acetát (E-vitamin),
Színezék: Béta-Karotin.

Figyelmeztetések:
Az ajánlott napi adagot ne lépje túl!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és a helyes életmódot!
A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó!

OGYÉI notifikációs szám: 19246/2017

A kép csak illusztráció
A termékben lévő kivonatok mennyiségei csak megközelítőleg megegyezőek a fenti élelmiszerekben lévő mennyiségekkel

Összetevők:
Kókusz-olaj, Zselatin (kapszulahéj), Lutein
(10%-os), Zeaxantin (10%-os), Asztaxantin
(10%-os), dl-alfa-Tocopheryl acetát (E-vitamin),
Színezék: Béta-Karotin.

Figyelmeztetések:
Az ajánlott napi adagot ne lépje túl!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és a helyes életmódot!
A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó!

OGYÉI notifikációs szám: 19246/2017

Javasolt adagolás: Napi 1-3 szem OxiKarot

1 doboz OxiKarot 45 db kapszulát tartalmaz.

A Konrád – Solutions Kft., mint gyártató és forgalmazó, garanciát vállal az OxiKarot-ban lévő hatóanyagok minőségét és mennyiségét illetően.

[T]anulmányok
1. Nagaki Y et al., Effects of astaxanthin on accommodation, critical flicker fusions, and pattern visual evoked potential in
visual display terminal workers. J Trad Med. 2002;19:170-73.
2. Nakamura A et al., Changes in Visual Function Following Peroral Astaxanthin. Jpn J Clin Opthalmol. 2004;58:1051-54.
3. Nitta T et al., Effects of astaxanthin on accommodation and asthenopia – Dose finding study in healthy volunteers. J Clin Therap Med. 2005;21(5):534-56.
4. Nagaki Y et al.,The supplementation effect of astaxanthin on accommodation and asthenopia. J Clin Therap Med. 2006;22:41-54.
5. Nagaki Y et al., Effect of astaxanthin on accommodation and asthenopia. Folia Ophthalomogica Japonica. 2010;3(5):461-68.
6. Saito M et al., Astaxanthin increases choroidal blood fow velocity. Graefes Arch Clin Exp Ophthalmol. 2012;250:239-45.
7.Nagaki Y., et al. The Effect of Astaxanthin on Retinal Capillary Blood Flow in Normal Volunteers. J Clin Therap Med. 2005;21(5):537-542
8. Shiratori K, Ohgami K, Nitta T, Shinmei Y, Chin S, Yoshida K, Tsukahara H, Takehara I, Ohno S. (2005). Effect of astaxanthin on accommodation and asthenopia – Efficacy identification study in healthy volunteers. J. Clin. Therap. Med., 21(5):543-556. Sussman M. (2001) Total Health At The Computer, Station Hill, New York.

[1] Dr. Tóth Eszter szemész szakorvos válaszai rokuswebpatika.hu weboldal által készített interjú során link
[2] Prentiss, D.: Preventing ultraviolet radiation hazards. = Water Environment and Technology, 16. k. 4. sz. 2004. p. 39–40. Minter, S.: Targeting your eye protection program. = Occupational Hazards, 66. k. 2. sz. 2004. p. 29–30. Sliney, D. H.: Photoprotection of the eye – UV radiation and sunglasses. = Journal of Photochemistry and Photobiology B: Biology, 64. k. 2–3. sz. 2001. nov. 15. p. 166–175.[3] WEBBeteg – Dr. Papp Júlia, szemész szakorvos link
[4] TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA HÍRLEVÉL 10. ÉVFOLYAM, 3. SZÁM – 2017. MÁRCIUS link
[5] Krinsky, N. I., Johnson, E. J.: Carotenoid actions and their relation to health and disease. Mol. Asp. Med., 2005, 26, 459-516.
[6] Hussein G et al. Astaxanthin, a carotenoid with potential in human health and nutrition. J Nat Prod. 2006 Mar;69(3):443-9.
[7] Parisi V, Tedeschi M, Gallinaro G, Varano M, Saviano S, Piermarocchi S. Carotenoids and antioxidants in age-related maculopathy italian study: multifocal electroretinogram modifications after 1 year. Ophthalmology. 2008 Feb;115(2):324-33 e2.
[8] Nakajima Y, Inokuchi Y, Shimazawa M, Otsubo K, Ishibashi T, Hara H. Astaxanthin, a dietary carotenoid, protects retinal cells against oxidative stress in-vitro and in mice in-vivo. J Pharm Pharmacol. 2008 Oct;60(10):1365-74.
[9] Suzuki Y, Ohgami K, Shiratori K, et al. Suppressive effects of astaxanthin against rat endotoxin-induced uveitis by inhibiting the NF-kappaB signaling pathway. Exp Eye Res. 2006 Feb;82(2):275-81.
[10] Izumi-Nagai K, Nagai N, Ohgami K, et al. Inhibition of choroidal neovascularization with an anti-inflammatory carotenoid astaxanthin. Invest Ophthalmol Vis Sci. 2008 Apr;49(4):1679-85.
[11] Nagaki Y et al. Effects of astaxanthin on accommodation, critical flicker fusion, and pattern visual evoked potential in visual display terminal workers. Journal of Traditional Medicines. 2002; 19(5):170-73.
[12] Elérhető http://sciencelinks.jp/j-east/article/200512/000020051205A0483229. php. October 27, 2008.
[13] Moeller SM, Voland R, Tinker L, Blodi BA, Klein ML, Gehrs KM, Mares JA. Associations between age-related nuclear cataract and lutein and zeaxanthin in the diet and serum in the Carotenoids in the Age-Related Eye Disease Study, an Ancillary Study of the Women’s Health Initiative. Archives of ophthalmology. Mar 2008;126(3):354-364.
[14] Olmedilla B, Granado F, Blanco I, Vaquero M. Lutein, but not alpha-tocopherol, supplementation improves visual function in patients with age-related cataracts: a 2-y double-blind, placebo-controlled pilot study. Nutrition (Burbank, Los Angeles County, Calif.). Jan 2003;19(1):21-24